joi, 17 mai 2012

Iubirea de sine



“Daca nu te iubesti pe tine insuti, nu ai nici o sansa sa fii fericit. Nu poti impartasi cu altii ceea ce iti lipseste. Daca nu te iubesti pe tine insuti, nu ai cum sa iubesti pe altcineva. Poti in schimb sa simti nevoia de a fi iubit, si daca descoperi pe altcineva care are la randul lui nevoie de tine, se creeaza o relatie pe care oamenii o numesc ‘’iubire’’. In realitate, nu este vorba de iubire. Este doar o forma de posesivitate, de egoism, de control lipsit de respect…”Don Miguel Ruiz
Bine mai graieste Don Miguel Ruiz, trebuie sa invatam sa ne iubim neconditionat, sa ne abandonam in fata iubirii si sa ne acceptam asa cum suntem. Iubiti pur si simplu!

Louise L. Hay ne vorbeste foarte mult despre iubirea de sine, il considera cel mai important lucru care ne intareste in fata oricaror obstacole. Mai auzisem despre ‘’iubirea de sine’’ dar nu prea intelegeam la ce se refera, credeam ca stiu totul, ma iubesc suficient….dar suficient nu este de ajuns!
Imi plac lucrurile simple si profunde, fapt pentru care Louise este cunoscuta in toata lumea. Ea nu este o vindecatoare, tot ce face este sa creeze un spatiu in care oamenii sa poata invata prin iubirea de sine cat de minunati sunt.
''Iubirea de sine este o stare de apreciere profunda fata de noi insine, la o acceptare neconditionata a tuturor partilor componente ale fiintei noastre, a micilor noastre particularitati, stangacii, a lucrurilor care nu ne reusesc foarte bine, dar si a tuturor calitatilor nostre sublime.’’ Louise L. Hay
Ei bine si cand te gandesti ca de cele mai multe ori ne iubim conditionat: cand o sa slabesc, daca obtin o anumita slujba, o anumita suma de bani, o anumita masina etc. Incepe sa te iubesti acum, asa cum esti in acest moment!

Dar sa vedem iubirea prin ochii unor personalitati ca: Rebreanu, Eminescu, Ghandi, Osho, Michelangelo. 

Iubirea adevarata nu moare niciodata in sufletul omului, ba il insoteste si dincolo, pana-n sanul nemarginirii dar iubirea nu poate prinde radacina in inima manjita de ura.
Liviu Rebreanu, citat despre dragoste"

Pe cand iubirea, de orice fel ar fi ea, lumineaza viata si-i indulceste, ura o-ntuneca, o umple de amaraciune si-o face nesuferita.
Mihai Eminescu, citat despre iubire

Iubirea este cea mai mare forta a omenirii si totusi este cea mai modesta pe care ne-am putea-o inchipui.
Mahatma Gandhi, citat despre dragoste

Iubirea este hrana sufletului, la fel cum alimentele hranesc trupul fizic, iubirea hraneste sufletul. Daca trupul nu primeste alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile si cu sufletul. Daca nu beneficiaza de iubirea de care are nevoie, devine slab, se poate chiar imbolnavi.
Osho, citat despre dragoste

Iubirea este aripa daruita de Dumnezeu sufletului, pentru ca sa urce pana la El.
Michelangelo Buonarroti, citat despre dragoste

Iubirea nu cere nimic, ea ofera, iubirea sufera, ei nu-i pare niciodata rau de nimic si nu se razbuna.
Mahatma Gandhi, citat despre dragoste

Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale.
Osho, citat despre dragoste



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu