marți, 10 aprilie 2012

Ce este reiki?

Reiki este vibratie, lumina, energie universala; este un cuvant de origine japoneza care inseamna '' energia universala a vietii''.


Cum a aparut reiki?

''Teologul japonez dr. Mikao Usui, cel care a dat numele sistemului, a fost cel care a redescoperit calea demult uitata a vindecarii prin transferul Energiei Universale a Vietii dupa multi ani de cercetari intensive si de studiere a scrierilor principalilor discipoli ai lui Gautama Buddha.
El a studiat intr-o manastire budista, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Dupa douazeci si una de zile de post si meditatie, el a primit din partea universului initierea directa in arta vindecatoare. A capatat astfel capacitatea de a transfera energia Reiki altor persoane si de a-si asista discipolii in a deveni canale receptoare pentru aceasta energie. Mai tarziu, Reiki a fost adusa in lumea occidentala prin intermediul unor mari maestri din linia succesorala directa a lui Usui, respectiv dr. Chujiro Hayaschi, Hawayo Takata si Phyllis Lei Furumoto. Istoria completa a Reiki-ului de la origini si pana azi poate fi gasita in cartile exhaustive ale lui Baginski si Sharamon, sau lucrarea Paulei Horan.'' Walter Lubeck, Reiki. Manual de initiere

Reiki, vazut prin ochi lui Walter Lubeck

" Personal, experimentez esenta energiei reiki ca o vibratie divina, de iubire, absolut universala, care emana bucurie si pofta de viata. Sunt convins ca se vor gasi destui oameni care vor avea dificultati a intelege un concept atat de abstract, pretinzand chiar ca iubirea universala nu este decat o iluzie.....
Experienta m-a invatat ca fiecare om are propria sa cale catre descoperirea lui Dumnezeu si a iubirii; de aceea, important este ca fiecare sa aiba la dispozitie un numar cat mai mare de optiuni practice, pentru a o descoperi pe aceea care i se potriveste cel mai bine."

"Reiki nu este o energie pozitiva, asa cum nu este nici negativa. El reprezinta pur si simplu energia suprema a vietii la care are acces fiinta umana."

'' Contactul regulat cu energia Reiki sporeste creativitatea si exprimarea de sine activa. Omul nu se mai lasa  condus de teama, ci este motivat mai degraba de bucurie.  Principiul placerii devine astfel o sursa de inspiratie creatoare.'' 

" Este important sa intelegem ca, in esenta, Reiki nu are nimic de-a face cu vreun sistem de dogme sau de reguli, fiind la fel de accesibil tuturor categoriilor de convingeri si credinte."


Reiki, vazut prin ochi mei

Despre metoda de invatare REIKI nu o sa gasiti foarte multe informatii, trebuie sa va gasiti un maestru care sa va predea acesta tehnica, mai departe totul depinde de TINE.
Pentru mine, REIKI inseamna schimbare, dezvoltare personala, lumina, energie, armonie, pace, iubire, constiinta, iertare, recunostiinta, fericire, implinire!
Noul meu mod de viata : REIKI STYLE


Iubire, pace, lumina, armonie ♡


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu