miercuri, 18 aprilie 2012

Chakrele




Zilele astea am tot lecturat despre chakre, dupa cum o sa vedeti in descrierea lor, materialul este pur informativ, este o baza care ne ajuta ca punct de plecare. Consider ca fiecare trebuie sa-si asculte propria intuitie si sa isi formeze prin experienta propriul sistem de ghidare.
Un echilibru perfect duce la o viata implinita, astfel daca echilibram asa numitele chakre am ajuns la concluzia urmatoare: sa traim in acesta lume materiala sa ne bucuram de ea, dar fara dependente; sa intelegem energia sexuala, iubirea de sine si iubirea neconditionata; sa fim plini de viata, energie, vitalitate; sa ne exprimam emotiile, sentimentele; sa integram intuitia in alegerile noastre;  sa cream o legatura cu divinitatea. Acest echilibru depinde de perceptia noastra fata de tot ce ne inconjoara, de modul in care gandim. Iar modul in care gandim, contureaza identitatea noastra construita de-a lungul vietii prin etichetele puse de altii, despre cum ar trebui sa fie lucrurile. Deci cine stabileste cum ar trebui sa fie lucrurile? Cine altcineva decat TU.

Descriere

Termenul de chakra este de origine sanscrita (indiana) si inseamna ,,cerc” sau ,,roata’’. Ele sunt cunoscute in medicina traditional asiatica de mii de ani, fiind folosite pentru diagnosticarea si tratarea bolilor pe nivelul fizic, emotional si mental. O sa gasim informatii multe si diferite despre chakre care poate sa ne ameteasca, important este sa ne alegem informatia cu care rezonam si sa o aplicam. In practica reiki, lucrul cu chakrele este importanta dar nu obligatorie. Ne ajuta sa stabilim mai repede nivele la care exista dezechilibre si armonizarea acestora; pracica reiki facuta fara analiza sistemului de chakre intarzie aparitia rezultatelor.
Sunt la inceput de drum in lucrul cu chakrele J, dar pot sa zic ceea ce am simtit eu in momentul in care mi s-a facut o armonizare a acestora…este o stare placuta greu de descris, parca pluteam pe un norisor pufos si vesel.

Prima chakra – radacina

Glande: testicule si prostata
Energia principala: impamantarea, identitatea personala, supravietuirea fizica
Cand este in echilibru, corpul isi mentine un inalt nivel de sanatate si energie. Va simtiti in siguranta, aveti relatii bune cu cei din jurul vostru si atingeti o zona de confort care va guverneaza sfera fizica.
Cand este dezechilibrata, aveti senzatia ca nu mai sunteti conectati la fluxul vietii, va simtiti singuri, neincrezatori cu privire la securitate  si la supravietuire.
Manifestarile fizice obisnuite ale acestei chakre sunt accidente sau boli care afecteaza labele picioarelor, genunchii, picioarele, coccisul, regiunea inghinala si soldurile, varicele, tumorile benigne sau maligne rectal, genital, prostatice sau testiculare. Cand boala survine in aceste regiuni, corpul reflecta pe plan fizic incapacitatea energetic a spiritului vostru de a inainta ( picioarele, soldurile), de a se reproduce (organelle genitale) si de a excreta deseurile ( anus/uretra).

A doua chakra – chakra sexuala

Glande: ovare
Energia principala: increderea, creativitatea, motivatia
Cand chakra radacinii este purificata si puternica, iar chakra  sexuala e in echilibru cu ea, atunci dezvoltati o imagine de sine plina de forta. O chakra sexuala sanatoasa va permite o perspective optimista, respect fata de sine si fata de ceilalti si discernamant cu privire la relatiile de iubire si la sexualitate.
Blocajele la nivelul acestei chakre conduc de regula la simptome mentale de genul fricii de apropierea fizica si al dezgustului fata de propriul corp. Incapacitatea de a intelege (,,Pur si simplu nu inteleg’’), centrarea excesiva a mintii pe polul ratiunii.
Femeile care trec prin divorturi, abandon, vaduvie se confrunta cu tulburari tipice de colita, sindrom al intestinului permeabil.
Disfunctiile feminine includ infertilitatea, tulburari menstruale, infectii vaginale, chisturile, tumorile si/sau cancerele organelor reproducatoare feminine.
Atat femeile cat si barbatii, pot dezvolta dureri pelvine si/sau lombare, probleme ale colonului, boli ale vezicii urinare, tulburari ale oraganelor sexuale.
Daca iti masori valoarea personala, prin bogatia financiara, vei risca mereu sa o pierzi.

A treia chakra – plexul solar

Glandele: vezica biliara, ficat, pancreas, splina
Energie principala: instinct, putere personala, identitate sociala, vointa, respect de sine
Acesta chakra influenteaza, in partea anerioara, urmatoarele parti ale corpului si organe: abdomenul, plexul solar, inestinul subtire, vezicula biliara, ficatul, pancreasul si splina; in partea posterioara influenteaza rinichii, glandele suprarenale si vertebrele lombare. Mentine echilibrul digestiei si echilibrul emotional. Sanatatea celei de-a treia chakre ii confera persoanei echilibru emotional, permitandu-i sa faca fata lumii exterioare in mod pozitiv. Cei care au a treia chakra puternica devin buni lideri in activitati sociale, afaceri si religie.
Cand a treia chakra este blocata sau in suferinta, persoana incepe sa fie nesigura, sa se simta incapabila sa-si asume responsabilitatile cele mai elementare. Plexul solar este sediul vointei sau al neputintei voastre- care se masoara prin eficacitatea voastra in lumea exterioara.
Boli asociate acestei chakre include: greata, indigestiile cornice, gastritele, ulcerele, alergiile alimentare si intoleranta la lactoza; boli ale intestinului si colonului; disfunctii ale vezicii biliare, ale ficatului, ale pancreasului si splinei ca diabetul, pancreatitele, hepatitele, liiaza biliara/renala, tumorile si cancerul.

A patra chakra – inima

Glanda: timus
Energie principala: Scanteie Divina, compasiune, bucurie si tristete
Din punct de vedere energetic, inima determina masura  in care va iubiti pe voi insiva si pe ceilalti, ca si calitatea bucuriei, tristetii si compasiunii voastre.
Cand chakra inimii este pura, echilibrata si deschisa atunci abordati viata cu seninatate, pace si iubire.
Cand chakra inimii este blocata, veti atrage in special lectii negative despre crearea si impartasirea iubirii neconditionate.
Bolile care apar in aceasta regiune sunt: afectiuni cardiace- ca atacul de inima, aritmia, hipertrofia cardiaca; probleme respiratorii – ca alergiile, astmul, tulburarile pulmonare/bronsice, pneumonia, cancerul; probleme circulatorii si ale portiunii superioare a spatelui.

 A cincea chakra – gatul

Glande: tiroida si paratiroide
Energie personala: expresie personala, creativitate, comunicatie social
A cincea chakra mentine in echilibru fizic capul si partea superioara a toracelui, iar principal sa energie este centrata pe comunicatie. Cand chakra gatului este sanatoasa, toate cele patru chakre de sub ea sunt intr-o buna intercomunicatie cu simurile voastre superioare.
Oamenii cu chakra gatului blocata sau lezata au trait experienta unor lectii de viata in care au fost tot timpul nevoiti ‘’sa-si inghita cuvintele’’. Fricile care isi au locul in  aceasta zona sunt legate de pierderea puterii si va ingradesc capacitatea de a va exprima nevoile, emotiile si visurile.
Simptome fizice care apar in aceasta zona sunt: intepenirea gatului, leziuni ale umarului, dureri de gat cronice, laringita, probleme de dinti, gingii si maxilare.
Bolile aferente sunt osteoporoza, artrita si litiaza urinara.
In plan energetic aici sunt si tiparele dependentei fata de mancare, fumat, droguri si alcool.

A sasea chakra – al treilea ochi

Organe: hipofiza si hipotalamus
Energie principal: intuitie superioara, intellect, discernamant, intelepciune
Aici rezida clarviziunea, intuitia extrasenzoriala si constienta personala si tot aici este usa spre inspiratia venita din cunoasterea launtrica superioara.
Partile corpului guvernate de al treilea ochi sunt: ochii, urechile, sinusurile, nasul, hipofiza, si hipotalamusul.  Cand a sasea chakra este purificata si functioneaza bine, aveti o buna comunicatie atat cu Sinele interior, cat si cu Sinele superior; puteti realiza multa vindecare interioara si evolutie spirituala.
Problemele emotionale associate acestei regiuni sunt: depresia, anxietatea, paranoia, comportamentul psihotic, schizofrenia, instabilitatea emotional si mentala.

A saptea chakra – coroana

Glanda: epifiza
Energie principala: altruism, conexiune spiritual, sursa Energiei Universale
Coroana guverneaza epifiza, creierul si marile sisteme fizice adica sistemul nervos central, pielea, sistemul muscular si osos.
Acest centru energetic reprezinta conexiunea voastra fizica si spiritual cu Sinele Superior. O persoana cu chakra coroana sanatoasa are forta si curajul sa se simta in largul ei cand paseste in ambele lumi – cea terestra sic ea spiritual.
Cand chakra coroana este blocata, corpul vostru reflecta o lipsa generala de energie si forta.
Dintre bolile associate zonei acestei chakre fac parte: bolile genetice; emboliile, hemoragiile, comele, crizele convulsive, tumorile si cancerele;  tulburari musculare si paralizii; boli si cancere ale oaselor/pielii; insomnia si tulburarile somnului; disfunctii ale sistemului nervos si bolile neurologice asociae lor; traumatismele  ale creierului si maduva spinarii si accidente vasculare cerebrale.

Materialul despre prezentarea chakrelor este luat din cartea ,,Cercul Granitei’’ Edna G. Grankel si ,, Reiki. Manual de initiere’’ Walter Lubeck

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu